Balsamico lammas

Ausaltöeldes mulle endale palsamiäädikas väga ei istu. Ükskord ostsin, ja pettusin. Senimaani on ta mu külmkapis õnnetult oma aega oodanud, ja ma olen teda sama õnnetult alati vaadanud, et mis temaga siis ikkagi peale hakata. Kuni ükskord avastasin, et seda saab edukalt kasutada liha maitsestamiseks, sest see ebameeldiv imal hapu maitse kaob küpsedes päris ära ja alles jääb vaid aimatav veinisarnane maik. Kui sellega muidugi mitte üle pingutada. Ma võin muidugi siinkohal eksida kardinaalselt kokanduse baastõdede või jumal teab mille vastu, aga see on hetkel minu arvamus. Omandatud katse-eksitusmeetodil. Seega valmis mu peas mõte, et prooviks selles lammast marineerida.

500 gr lambaliha, soovitavalt ühes tükis
Marinaad:
1 dl balsamicot
1 dl fariinsuhkrut
1 tl soola
1 spl kuivatatud rosmariini
Salatiks:
jääsalatit
rediseid
mungoa idusid
Saida mahejuustu
seedermänni seemneid

Sega kokku marinaad ja hoia liha selles mitte rohkem kui 1 tund (jahedas). Muidu võtab liha liigselt hapu maitse juurde. Aseta liha ahjuvormi ja raputa veel enne ahju panekut suhkruga kergelt üle, küpseta 200°C ahjus ca 1 tund. Salatiks viiluta redised ja riivi juust, sega kõik ained kokku, lisa veidi soola ja oliivõli.

Kergelt hapukasmagus koorik ja seest mahlane, kiuline lammas oma maitsega on just see toit mida pakkuda välisreisilt saabunud kurnatud meeslemmikule. Julgen nii väita, sest kiideti heaks. Ja kas see polegi mitte kõige tähtsam aspekt söögivalmistamise juures?

You may also like...

1 Response

  1. Pille says:

    Mul palsamäädikaga üsna sarnane suhe, aga õnneks õpetas blogisõbranje Ximena, et palsamäädikas annab imehästi vorste praadida. Mitu korda nüüdseks juba teinud..

Leave a Reply to Pille Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *