Pardifileega salat ja tomatisupp

Viimased päevad on möödnud hea söögi seltsis. Ja seda head sööki on olnud palju. Nädalavahetusel sai niivõrd palju kulinaarset headust, et ma ei mäletagi, millal seda viimati juhtus. Siinkohal veelkord õnnesoovid PeZi isale sünnipäeva puhul. Sest kes suudab ei öelda värskele suitsulihale, värskele suitsulatikale, värskele suitsukanale või pardifileele või õunapirukatele või … Mitte mina igastahes. Hea külg veel selliste ürituste puhul on see, et sealt jääb vahvat sööki üle, millest paar päeva hiljem saab veel vahvaid sööke kokku keerata. Nt. pardifileest tegin pühapäeva õhtul kerge salati. Ma pilti ei viitsinud eriti teha sest visuaalselt ei olnud see söök midagi erilist aga maitses hästi.

Asjad mis võtsin 3 portsjoni jaoks
ca 200 gr pardifileed
ca 300-400 gr jääsalatit
1 avokaado
pool laimi
1 väike karp ananassitükke
1 punane sibul
oliiviõli
veidi soola
Haki ära ja sega kokku! Mõistlik oleks avokaado laimimahlaga kokku panna esialgu, et avokaado ei tumeneks. Hea kerge kõhutäis peale paaripäevast söömamaaniat.

Eile õhtul tegin ülejäänud suitsukanast tomatisuppi, mis sai ka eriti hea (saab kolm portsjonit).

Võtsin
2 purki purustatud tomatit
ca 150 gr varssellerit
1 suur tavaline sinul2 küünt küüslauku
ca 150 gr hakitud suitsukana
1 spl tomatipastat
1-1,5 dl vett
natuke riivitud mozzarellat
krutoone
oliiviõli, ürte, soola
Niisiis. Sibul rõngasteks, seller ja küüslauk tükkideks ja õlisse hauduma. Umbes 5-7 minuti pärast lisa tomatid, vesi ja sool. Lase haududa umbes 15 min, et seller ja sibul muutuksid läbipaistvaks. Lisa kana ja ürdid ja tomatipasta. Hauta veel 5-10 min. Samal ajal pane sooja praeahi, juhul kui sul on sellised supikausid, mida võib ahjus natuke aega kuumutada. Kui supp valmis, tõsta supp kaussi, raputa peale krutoonid ja juust. Lükka ahju umbes 5. minutiks, et juust pealt kenasti ära sulaks.

Ahjust välja ja valmis ongi. Iseenesest soovitaksin proovida juustu ja krutoonide kohad ära vahetada, siis on krõmps hamba all suppi süües.

You may also like...

1 Response

  1. epp viires says:

    oh, küll tore retsept jälle!!!!!
    head isu teilegi!!!!!

Leave a Reply to epp viires Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *